Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - De veiling van het door het Openbaar Ministerie in beslag genomen toestel Bombardier Challenger van CanadAir sluit vandaag. Bij het ter perse gaan van deze krant waren er dertig biedingen en was het hoogste bod 650.000 dollar.

drugstoestel
Het toestel werd vorig jaar gebruikt bij een drugstransport vanaf luchthaven Hato op Curaçao. Drie betrokkenen, waaronder de piloot, werden op de parkeerplaats van het vliegveld betrapt met 289 kilo cocaïne. Het toestel werd in beslag genomen en later door zowel het gerecht als het Hof verbeurdverklaard en wordt nu door het Openbaar Ministerie geveild. Het toestel is van het model CL-600-2B16 met registratienummer N545SD en heeft elf zitplaatsen, twee General Electric 3R-motoren en een take-offgewicht van ruim 20.000 pond. Bouwjaar van het vliegtuig is 1989 en het type is ‘fixed wing multi engine’. Het openingsbod werd vastgesteld op 100.000 dollar en gisteren was dit op de voorlaatste dag van de veiling opgelopen tot 650.000 dollar. Veilinghuis BVA-Auctions is belast met de veiling.
De inkomsten van de veiling gaan naar het criminaliteitsbestrijdingsfonds. Vandaag kan nog tot 18.00 uur geboden worden.
bva-auctions.com/auction/lot/29027/9638417


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.