Van een onzer verslaggevers
Willemstad - In een video geeft architectenbureau Heren2 Caribbean alvast een voorproefje van het toekomstige ‘Marie Pampoen Recreational Park’.

pampoen In een bericht op LinkedIn schrijft directeur Farley Virginia dat de tweede fase van het project begin 218 van start gaat.
Eerder werden het strand en de parkeerplaats aan de westkant van de kuststrook van een kilometer al aangelegd en gerenoveerd. Volgens een medewerker van het bedrijf wordt volgend jaar begonnen met het sportcomplex. De aanbesteding voor de werkzaamheden zou een dezer dagen worden uitgegeven. Het totale project, dat wordt gefinancierd door de Curaçaose overheid en onder toezicht staat van de Curaçao Tourist Board (CTB), kost volgens de website van Heren2 ‘rond de 10 miljoen gulden’.
In het filmpje van ongeveer zes minuten is te zien hoe de kuststrook bij Marie Pampoen wordt omgetoverd in een recreatiegebied voor jong en oud. Heren2 heeft het masterplan ontwikkeld voor het gebied vanaf het veld voor bolas krioyas tot aan de pier van Marie Pampoen een kilometer verderop. De beelden tonen artist impressions van de nieuwe tribune en het clubhuis voor de spelers van bolas krioyas, een vissershaven, een voetbalveld en het strand aan de westkant. Een boulevard, joggingpaden en schaduwrijke bomen voeren langs een gebied voor barbecue, een volleybalveld en een skate- & BMX-park. Dan verder via een speeltuin, strand, bars en restaurants naar het strand aan de oostkant.
Het Nederlandse bedrijf Heren2 heeft sinds 2005 een vestiging op Curaçao en is sindsdien als architectenbureau, projectmanager en vastgoedadviseur actief op de voormalige Nederlandse Antillen. Heren2 Caribbean richt zich op het ontwikkelen van grootschalige vastgoedprojecten. Zo was het bureau op Curaçao, Bonaire en Sint Maarten betrokken bij de bouw van hotels, woningen en een laboratorium en bij renovaties van gebouwen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).