Van onze correspondent
Oranjestad - De regering van Aruba heeft besloten dat de dag waarop de twee door mishandeling omgekomen broertjes Anastacia worden begraven, een dag is van nationale rouw.

arubarouwtOp overheidsgebouwen hangt de vlag halfstok en de bevolking wordt verzocht stil te staan bij het drama.
Het kabinet wil beleid ontwikkelen om drama’s als het overlijden van twee jonge kinderen, in het vervolg te voorkomen. Hoe dat beleid eruit moet zien wordt nog bekeken.
,,Let’s act now”, was de daadkrachtige uitroep van minister van Sociale Zaken Glenbert Croes. Hij hoorde over de vondst van het lichaam van het tweede slachtoffertje tijdens een conferentie van Fundacion Hende Muher den Dificultad, de stichting die opkomt voor vrouwen die te maken hebben met huiselijk geweld.
,,Kindermishandeling is een oud probleem, maar er rust nog steeds een taboe op. Ons eiland bevindt zich in een nationale crisis en we moeten nu iets doen”, aldus minister Croes. Hij verklaarde dat de regering de kwestie niet naast zich neer zal leggen. ,,Onze premier is een vrouw en zij heeft het hart op de juiste plaats. Het is van groot belang om nu te investeren in de bestrijding van huiselijk geweld.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).