Van een onzer verslaggevers
Willemstad/Oranjestad - ,,Elke minuut telt”, zei waarnemend premier Otmar Oduber in een speciaal belegde persconferentie gisteren, waarbij hij de Arubaanse bevolking opriep met zoveel mogelijk informatie en tips te komen over de driejarige Roshandrick ‘Eugene’ Frans, die vermist wordt.


OduberZijn vijfjarige broer Rishandro Anastacia kwam vrijdag om het leven nadat hij woensdag met ernstige verwondingen in het ziekenhuis terecht kwam. De artsen vermoedden al snel dat het om mishandeling ging en schakelden de politie in. De moeder, stiefvader en oma van Rishandro zijn als verdachten opgepakt.
De persconferentie werd gisteren gehouden om valse berichtgeving tegen te gaan. Weliswaar zijn de politie en de Koninklijke Marine tijdelijk gestopt met de zoektocht, maar dat is niet omdat de peuter gevonden zou zijn, maar omdat alle binnengekomen informatie nagetrokken moet worden. De aanwezige politiewoordvoerder: ,,We werken informatiegericht, met het tactische team en de inlichtingendienst wordt alle informatie verwerkt om gerichter te zoeken.” Maar tips en informatie zijn nog altijd welkom, want de verdachten maken tot nu toe gebruik van hun zwijgrecht.
Oduber Elke minuut telt 2Het is niet bekend hoe lang Eugene al vermist is, zo kan uit de woorden van Oduber opgemaakt worden: ,,Ook als iemand Eugene twee weken geleden of een maand geleden gezien heeft, is die informatie belangrijk.” De zoekactie wordt zeker voortgezet en daarbij is vanuit Den Haag en het Kabinet van de Gouverneur de toezegging gedaan dat de Marine hierin blijft ondersteunen. Om 10.00 uur vandaag wordt op alle scholen een minuut stilte gehouden voor Rishandro en zijn vermiste broertje Eugene.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.