De vierde editie van de KLM Curaçao Marathon was meer op prestaties gericht dan ooit. Dat zegt organisator Kees van Muiswinkel in reactie op de resultaten. De Nederlandse Daniël Korevaar behaalde de eerste plaats met een tijd van 2 uur, 48 minuten en 20 seconden.

korevaar,,Een marathon uitlopen binnen drie uur, dat is een ongekende prestatie.” Van Muiswinkel vertelt dat Korevaar eerder al in Rotterdam een record neerzette met een tijd van 2.35 uur. De Nederlander wordt in het klassement van de marathon op Curaçao opgevolgd door de Poolse Piotr Suchenia met een tijd van 3:01:39. De Nederlander Jeroen Plevier sloot de top drie af met een tijd van 3.11.31. 

Bij de halve marathon ging de Curaçaose Marlies Kort met de eerste prijs naar huis. Ze liep de 21.1 kilometer uit in 01.27.29. De Arubaanse Joatham Kock werd tweede met 01.32.37, gevolgd door zijn landgenoot Marcoi Lopez met een tijd van 01.35.22.
Van Muiswinkel zegt dat de marathon op Curaçao elk jaar weer groter wordt. Liepen er bij de eerste editie in 2014 ongeveer 2.000 deelnemers mee, nu waren er meer dan 2.500 inschrijvingen. De lopers kwamen uit 37 verschillende landen. Het merendeel, 467 deelnemers, kwam speciaal voor de marathon overgevlogen vanuit Nederland. Andere deelnemers kwamen onder meer uit Kenia, Tanzania, Rusland en Tsjechië.
,,We hebben de eerste jaren met het evenement laten zien ‘hoe leuk we zijn’. Dit keer zetten we meer in op de prestaties van de lopers”, aldus Van Muiswinkel. Nu de KLM Curaçao Marathon een gecertificeerde competitie is, trekt dat volgens hem ook meer serieuze atleten aan.
Behalve de hele en de halve marathon, konden deelnemers ook tien of vijf kilometer lopen of deelnemen aan de militaire trail van 10,5 kilometer. Alle resultaten zijn terug te vinden op www.curacaomarathon.com.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.