Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het Korps Politie Curaçao (KPC) zet met ingang van deze week onopvallende surveillanceauto’s in om gevaarlijk en hinderlijk verkeersgedrag aan te pakken.

burgerautopliesie

Dat maakt het Openbaar Ministerie (OM) bekend, waarmee het KPC samenwerkt. ,,Bestuurders worden geconfronteerd met hun rijgedrag middels video-opnamen en krijgen een boete. Als de overtreding concreet gevaar in zich heeft wordt de auto in overleg met de officier van justitie (OvJ) in beslag genomen”, aldus het OM. Er zal voornamelijk opgetreden worden tegen verboden inhalen over een doorgetrokken streep (in het bijzonder op de Weg naar Westpunt), gevaarlijk of hinderlijk inhalen (file-inhalen of inhalen en daarbij een te korte afstand houden), kinderen die niet in de gordels zitten (tussen de voorstoelen of uit het raam hangen), door rood licht rijden, te hard rijden, telefoneren in de auto en motorrijders zonder helm en het rijden zonder kentekenplaat.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).