Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het aantal misdrijven waarbij doden zijn gevallen is dit jaar in vergelijking met 2016 gedaald, maar het aantal dodelijke slachtoffers is daarentegen gestegen.

misdrijven
Dat heeft de verantwoordelijke minister Quincy Girigorie (PAR) van Justitie tijdens een persconferentie bekendgemaakt. De drie voorgaande jaren zijn er 21 dodelijke slachtoffers per jaar gevallen bij misdrijven. Afgaand op de cijfers is de prognose dat het jaar 2017 sluit met een totaal van 28 mensen die bij een misdrijf zijn omgekomen. Dit jaar zijn er bij twee misdrijven veel mensen gedood, 4 dodelijke slachtoffers bij de schietpartij te Berg Altena en 5 doden bij het misdrijf aan de Jamaicaweg.
Bij het aantal overvallen op jaarbasis is er een dalende trend te zien. In 2014 lag dat aantal nog op 685. De verwachting is dat het aantal voor 2017 uitkomt op circa 500.
De bewindsman heeft ook wat verschuivingen gesignaleerd. Zo is er in de periode 2003/2004 een toename geweest van het aantal atrako’s. Op het moment dat de politie de drugs bestreed, is er een toename van het aantal atrako’s opgetreden. Er is een stijgende trend te zien in het aantal aanhoudingen voor overvallen. In 2016 zijn er 89 overvallers aangehouden, eind dit jaar zal het aantal aangehouden overvallers waarschijnlijk 160 bedragen.
De politie is met de invoering van twee nieuw projecten erin geslaagd om meer daders aan te houden. Als op grond van de aangifte bekend is wie de daders zijn, worden zij meteen aangehouden. In het andere project is er een officier van justitie aanwezig bij het politiebureau. Zijn aanwezigheid leidt ertoe dat er minder gevallen zijn die geseponeerd worden.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).