‘Afgetekend door Canadese luchtvaartautoriteiten’
Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Eén van de twee door Divi Divi Air aangekochte Twin Otters staat in Canada klaar voor vertrek richting Curaçao; de andere is naar verwachting eind deze week gereed om af te vliegen.

twinotters1
De twee ‘De Havilland DHC-6-300 turboproptoestellen’, zoals ze officieel heten, zijn ook al geschilderd in de herkenbare kleuren van de particuliere luchtvaartmaatschappij: wit, groen en blauw. En op romp staat: ‘Flydivi.com’.
Het Curaçaose vliegbedrijf wil met deze Twin Otters het vliegverkeer tussen de ABC-eilanden beter dienen.
,,Divi Divi Air verbindt de gemeenschappen van Curaçao en Bonaire al zestien jaar en het is volgens ons het juiste moment om deze service ook aan Aruba aan te bieden”, aldus directeur Germaine Durand tegenover deze krant.
Medio dit jaar gaf zij aan dat Divi Divi Air erop mikt om het derde of vierde kwartaal van 2017 met de vluchten met de aangeschafte Twin Otters van start te gaan. De eerste staat klaar en is afgetekend door de Canadese autoriteiten (categorie 1). Het is hierna wachten op het certificeren van de vliegtuigen door de Curaçao Civil Aviation Authority (CCAA).
De toestellen bieden plaats aan 19 passagiers. De Divi-vloot bestaat momenteel nog uit drie Britten-Norman Islanders - één C152, één C172 en één Piper Lance - allemaal met minder stoelencapaciteit. De nieuwe aanwinst levert straks dan ook een forse uitbreiding op.
Vorig jaar, in 2016, vervoerde Divi Divi Air ongeveer 30.000 passagiers. Voor het verkeer tussen Flamingo Airport op Bonaire en Hato op Curaçao is het een onmisbare schakel geworden. Er zijn dagelijks minimaal zes verbindingen en op verzoek kunnen vluchten worden gecharterd.
Divi Divi Air nv werd in juli 2000 opgericht. In het Handelsregister van de Kamer van Koophandel komen ook Divi Divi Maintenance nv (februari 2003) en Divi Divi Air Group Holding bv (december 2008) voor. Bij alle vennootschappen staat de 49-jarige Curaçaose Germaine Richie-Durand ingeschreven als directeur.
Tussen de ABC-eilanden vliegt Insel Air al jaren constant. Divi Divi verbindt Bonaire en Curaçao en binnenkort ook Aruba. En met ingang van 23 oktober gaat ook Aruba Airlines de drie Benedenwindse Eilanden met elkaar door de lucht verbinden.


maatregelen corona

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).