Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het Curaçaose telecombedrijf UTS gaat personeel ontslaan. Dat is gisteravond bekendgemaakt.

UTSIn de komende drie jaar moet UTS van 480 naar 200 personeelsleden. Gisteren is met de vakbond Sitkom besproken dat personeel eerst gevraagd zal worden vrijwillig ontslag te nemen. ,,Als dit niet voldoende afvloeiingen oplevert, dan zal vanaf januari 2018 personeel gedwongen ontslagen moeten worden”, aldus de overheids-nv.
,,Ondanks alles wat UTS heeft ondernomen om te bezuinigen en om te voorkomen dat er getornd wordt aan het personeelsbestand, is nu toch het ongewenste moment aangebroken dat bezuinigd moet worden op de personeelskosten”, aldus UTS. ,,We zijn er ons van bewust dat dit een enorm pijnlijk besluit is, zeker gezien de economische situatie van Curaçao. Deze maatregel is echter uitermate belangrijk en nodig om het voortbestaan van het bedrijf te garanderen, goede service te blijven verlenen en het niveau op pijl te houden.”
Eerder moest het bedrijf al overgaan op een ronde van vrijwillige afvloeiing. UTS wilde daarna het gedwongen ontslag inzetten, maar beloofde eerst een audit te doen.
UTS heeft het al jaren moeilijk vanwege de constante technologische vernieuwingen en de grote concurrentie. Verder speelt er de zaak van de duurtetoeslag waarbij een kostenpost van 40 miljoen gulden boven het hoofd van UTS hangt en de situatie ontstaat dat er meer pensioenafdrachten gedaan worden voor mensen die niet in dienst zijn van het bedrijf dan aan de medewerkers.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.