Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad/Oranjestad - De tropische storm Maria, die is ontwikkeld tot een orkaan in de categorie 5, is recht op Dominica afgestevend. Het eiland heeft gisteravond windsnelheden van 260 kilometer per uur meegemaakt.

Passage Maria vandaagOp Sint Maarten worden vandaag rukwinden van tussen de 60 en 90 kilometer per uur verwacht, zo heeft Fred Capello van de Meteorologische Dienst Curaçao aan deze krant verklaard. Met de passage van Maria wordt een regenval van tussen de 50 en 100 millimeter op Sint Maarten verwacht. De regenval en de windsnelheden op dit eiland zullen aanzienlijk minder zijn dan bij orkaan Irma.
Op Sint Eustatius en Saba worden vandaag rukwinden verwacht van tussen de 90 en 120 kilometer per uur. De verwachte regenval op die eilanden ligt tussen de 50 en de 120 millimeter. Orkaan Maria wordt morgen op Puerto Rico verwacht, afhankelijk van de ontwikkeling kan het dan tot de categorie 4 zijn afgezwakt.
Ter voorbereiding op de passage van orkaan Maria zijn teams met mariniers weer naar Sint Eustatius en Saba vertrokken. Dat heeft de Koninklijke Marine bekendgemaakt. De marineschepen Zr. Ms. Zeeland en Zr. Ms. Pelikaan zijn onderweg naar Curaçao, waar ze opnieuw worden geladen met hulpgoederen. De twee schepen zijn dan meteen op een veilige plek voor Maria, aldus de Koninklijke Marine. ,,Ze keren daarna zo snel mogelijk terug naar de Bovenwindse Eilanden.”
De focus van de Nederlandse militairen heeft de afgelopen tijd gelegen op het beveiligen van voedsel- en waterdistributie, het handhaven van de openbare orde en het voorbereiden op de passage van Maria.


maatregelen corona

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).