Van een onzer verslaggeefsters
Hilversum/Philipsburg - De actie voor Sint Maarten heeft gisteren ruim 13,3 miljoen euro opgeleverd. Bij het sluiten van de actiedag stond de teller gisteravond op 13.348.158 euro.

miljoenDe actiedag vond plaats in Hilversum, waarbij gedurende de hele dag en avond een belpanel met bekende Nederlanders in touw was om giften die binnenkwamen op giro 5125 te noteren. Een van de bekende Nederlanders was Irene Moors. Zij was erg te spreken over de vrijgevigheid van Nederland voor de slachtoffers van orkaan Irma op Sint Maarten. ,,Ik sprak met mensen die vandaag jarig waren en al hun verjaardagsgeld weggaven. En kindjes die hun spaarpot hadden geleegd en van wie de ouders het bedrag naar boven hadden afgerond tot een mooi getal”, zei ze.
Ook bekende YouTubers verzamelden zich in het actiecentrum om via sociale media actie te voeren. Verder waren er optredens van artiesten. Zowel publieke als commerciële radio- en tv-zenders besteedden gisteren volop aandacht aan de gevolgen van orkaan Irma, die vooral Sint Maarten zwaar trof. Rond 20.30 uur bedroeg het opgehaalde bedrag nog 8,9 miljoen euro. Voorafgaand aan de actiedag stond de teller op 5,2 miljoen euro.
Het geld gaat naar giro 5125 van het Rode Kruis, dat het gebruikt om mensen op de getroffen eilanden van eerste levensbehoeften te voorzien. ,,Wat een fantastische dag en wat een geweldige opbrengst”, zo reageerde Rode Kruis-directeur Gijs de Vries. ,,Nederland staat vandaag schouder aan schouder voor de slachtoffers van die allesverwoestende orkaan.” Het Rode Kruis benadrukt dat na de landelijke actiedag nog steeds acties in het land bezig zijn. ,,En mensen kunnen voorlopig nog blijven storten. Er is nog veel meer nodig om de inwoners van Sint Maarten na de verwoestende orkaan te helpen.”


maatregelen corona

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).