Van onze redactie
Willemstad - De immense kraan die gebruikt werd bij de bouw van het nieuwe ziekenhuis Hospital Nobo Otrobanda (HNO) is weggehaald, ontmanteld en in containers opgeborgen om te worden verscheept naar Nederland.

kraan,,Dat is het teken dat de ruwbouw aan het HNO-project is voltooid en dat nu alle aandacht gaat naar de afwerking en de fijne bouw”, meldt Sona. ,,Dat markeert weer een mijlpaal in de verwezenlijking van dit project dat zijn weerga niet kent op het eiland.”
Gedurende heel wat maanden heeft de torenkraan het beeld van Otrobanda mede helpen bepalen. Dit gevaarte van 55 meter hoog kon niet over het hoofd gezien worden. Bouwer Ballast Nedam heeft deze vaste kraan laten ontmantelen. Daar was een ingehuurde andere kraan van 300 ton voor nodig. Er is nog wel een andere kraan op de bouwplek. Dat is een kleinere mobiele kraan die op rupsbanden wordt voortbewogen.
Aansluitend organiseren Sona en hoofdaannemer Ballast Nedam zaterdag 16 september een volgende open dag waarbij het publiek in staat gesteld wordt om te zien hoe de constructie van het nieuwe ziekenhuis vordert. Tussen 9.00 uur en 13.00 uur kunnen geïnteresseerden een kijkje komen nemen, waarbij ook de nodige toelichting zal worden verstrekt.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).