Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De circa 200 personeelsleden die nog bij Insel Air werken, willen betrokken worden bij de onderhandelingen met Synergy/Avianca. De personeelsleden vinden dat er toe nu toe weinig transparantie is over het verloop van de onderhandelingen.

Insel AirDat heeft Wendell Meulen, voorzitter van de vakbond UGTK/Cadmu, tegenover deze krant verklaard. De bond heeft gisteravond een vergadering met de personeelsleden gehad om te praten over de nieuwste ontwikkelingen rondom de luchtvaartmaatschappij.
,,Van minister Steven Martina van Economische Ontwikkeling hebben wij begrepen dat de onderhandelingen met Synergy heel goed lopen. Er wordt op korte termijn zelfs een Heads of Agreement verwacht. De leden willen niet achteraf geïnformeerd worden over zaken die hen ook aangaan, men wil niet op het laatste geïnformeerd worden.”
In de vergadering hebben de leden ook hun mening gegeven over het feit dat Insel Air nog niet, zoals verwacht, een MD-toestel kan inzetten. ,,De directie van Insel Air staat voor de uitdaging dat de inzet van het MD-toestel meer voorbereiding vergt dan verwacht. Volgens de personeelsleden moet de Curaçaose Burgerluchtvaart Autoriteit nauw samenwerken met de deskundigen van de vliegtuigmaatschappij om ervoor te zorgen dat het draaiboek met de benodigde controles en handelingen afgewerkt kan worden. Het idee is dat door de samenwerking tussen het personeel van Insel Air en de burgerluchtvaartautoriteit, het MD-toestel zo snel mogelijk operationeel wordt.”
De personeelsleden hebben in de vergadering besloten dat UGTK/Cadmu hen in toekomst formeel zal vertegenwoordigen, zo legde Meulen uit. De bond zal in de toekomst werknemers van alle afdelingen van de vliegtuigmaatschappij vertegenwoordigen. Tijdens de vergadering is ook gesproken over de inspanningen van de directie om het bedrijf te stabiliseren.
Op 25 augustus heeft de noodlijdende vliegtuigmaatschappij voor de duur van een jaar surséance van betaling van de rechtbank gekregen.


maatregelen corona

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).