Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Behalve benauwdheid, een spiegelgladde zee en een flinke regenbui op de zondagmorgen, heeft Curaçao niet veel gemerkt van het passeren van tropische depressie Harvey.

harvey
De Meteorologische Dienst meldde vrijdag al dat Harvey geen directe bedreiging vormde voor Curaçao. Zaterdag was het warm en klam, maar bleef het droog. Gisteren vielen dan toch verspreid over het eiland verschillende regenbuien. De meeste regen werd bij het meetstation te Klein Kwartier gemeten; daar werd 23,4 millimeter geregistreerd. Barber kreeg de minste regenval; daar werd bij het station Sumbu 0,2 millimeter regen geregistreerd. Verder werd bij het meetstation te Spaanse Water gisteren in de loop van de dag 18,8 millimeter regen geregistreerd. Bij Seinpost werd 19,8 millimeter regenval waargenomen, bij Ser’i Kokori 11,8 millimeter, bij Onverwacht 15,8 millimeter, bij Santa Maria 8,6 millimeter en bij Hato 12 millimeter. De gemiddelde temperatuur lag gisteren rond de 28,8 graden Celsius.
Vooral aan de zuidkust was het zaterdagochtend zo goed als windstil en de zee was mede daardoor dan ook spiegelglad, ook dit was te danken aan het passeren van Harvey.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.