Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Vertegenwoordigers van de Curaçao Tourist Board (CTB) hebben over twee weken in Duitsland overleg met luchtvaartmaatschappij Air Berlin.

clarinda Dan moet duidelijk worden of de vluchten tussen Düsseldorf en Curaçao ook na april 2018 doorgaan.
Dat zegt Hugo Clarinda, waarnemend directeur van CTB, naar aanleiding van de bekendmaking van Air Berlin deze week dat uitstel van betaling is aangevraagd. Dankzij een overbruggingskrediet van 150 miljoen euro van de Duitse overheid kunnen alle vluchten gewoon doorgaan. Daarmee hoopt men de weg vrij te maken voor een snelle overname. Of de rechtstreekse vluchten tussen Duitsland en Curaçao buiten gevaar zijn, zal afhangen van door wie en wanneer het bedrijf wordt overgenomen. De grootste Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa huurt al 40 vliegtuigen van Air Berlin en zou interesse hebben in een overname. Beide bedrijven zijn daarover met elkaar in gesprek. ,,Wij hebben vernomen dat de onderhandelingen zeer waarschijnlijk volgende week worden afgerond”, zegt Clarinda. ,,De verwachting is dat met Lufthansa als nieuwe eigenaar de vluchten naar Curaçao doorgaan.” Clarinda denkt dat er over twee weken meer duidelijkheid is over de toekomst van de route.
Tot april volgend jaar, het toeristisch hoogseizoen, vliegt Air Berlin zeker nog twee keer per week met een Airbus 330 tussen Düsseldorf en Curaçao. ,,Dat is bevestigd”, zegt Clarinda. Vertegenwoordigers van CTB en Curaçao Airport Holding wisten in april dit jaar te voorkomen dat de route al per oktober dit jaar uit het vluchtschema zou worden geschrapt.
Air Berlin raakte in de problemen nadat grootaandeelhouder Etihad Airways besloot geen geld meer te steken in het noodlijdende bedrijf. De Duitse luchtvaartmaatschappij stond in 2016 voor 728 miljoen euro in het rood en heeft over het eerste kwartaal van 2017 een verlies van 293 miljoen euro.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).