Publiek kan stemmen in verband met Parel voor Beste Boekverfilming 2017

Van een onzer verslaggevers
Willemstad/Amsterdam - De Curaçaose film Doubleplay van Ernest R. Dickerson, naar het boek Dubbelspel van wijlen Frank Martinus Arion, dingt mee naar de Parel, de publieksprijs in Nederland voor de Beste Boekverfilming.

doubleplay Dat is een grote erkenning voor de initiatiefnemers van Doubleplay, dat geheel op Curaçao is opgenomen en naast het boeiende verhaal ook prachtige beelden van het eiland laat zien.
Vanaf vandaag tot en met 14 september kan iedereen via besteboekverfilming.nl stemmen op zijn favoriete film. Naast Doubleplay, die eerder dit jaar indruk maakte in zowel eigen land met een recordaantal bezoekers als in Nederland waar de film begin 2017 bij het filmfestival in Rotterdam in première ging, zijn ook zes andere films in de race: De GVR van Steven Spielberg; Julieta van Pedro Almodóvar; Nocturnal animals van Tom Ford; The Handmaiden van Chan-wook Park; The Light between Oceans van Derek Cianfrance; en Tonio van Paula van der Oest.
Op 15 september wordt op Film by the Sea, het festival voor film en literatuur in Vlissingen, de Parel uitgereikt aan de film die de meeste stemmen heeft behaald. Een spannend en belangrijk moment voor alle makers en dus ook voor de producenten van Doubleplay, een productie van Fundashon Bon Intenshon van Gregory Elias, die zelf ook actief en nadrukkelijk betrokken was bij de verfilming van de roman Dubbelspel waar decennialang op is gewacht.

De zeven nominaties zijn door een comité van een boekhandelaar, bibliothecaris en filmkenner gekozen uit het aanbod van boekverfilmingen die uitkwamen tussen 1 juli 2016 en 31 juli 2017. Vorig jaar ontving Publieke Werken van regisseur Joram Lürsen, gebaseerd op de gelijknamige roman van Thomas Rosenboom, de Parel voor de beste Boekverfilming.
De zeven boekverfilmingen zijn te zien op het festival Film by the Sea, dat plaatsvindt van 8 tot en met 17 september. Meer informatie staat op de website.
Boek en film gaan heel goed samen. Aan menig beroemde film gaat vaak een even beroemd boek vooraf. Denk aan klassiekers als Turks fruit, Doctor Zhivago, The English Patient en Harry Potter. Maar ook Het diner, Sonny Boy, Life of Pi, Sophie's Choice.
De genomineerde films voor de Parel zijn gebaseerd op de volgende boeken, in dezelfde volgorde: De GVR van Roald Dahl (De Fontein), Dubbelspel van Frank Martinus Arion (De Bezige Bij), Stilte van Alice Munro (De Geus), Tony & Susan van Austin Wright (Arbeiderspers), Vingervlug van Sarah Waters (Nijgh& Van Ditmar), Het licht van de zee van M.L. Stedman (De Boekerij) en Tonio van A.F.Th van der Heijden (De Bezige Bij).
Voor stemmen en meer informatie zie de websites:


www.besteboekverfilming.nl

www.filmbythesea.nl


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).