Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Lionel Jansen, voorheen de minister van Onderwijs voor Pueblo Soberano en bij de laatste verkiezingen nog de nummer 11 op de kandidatenlijst van Kòrsou di Nos Tur (KdNT), is niet langer lid van de partij.

jansenkdnt

Eerder gingen voormalig KdNT-minister Norberto Vieira Ribeiro en Mercée Doran - bij de laatste verkiezingen nog nummer zes op de lijst - hem al voor.
Jansen bevestigt zijn vertrek tegenover deze krant. ,,Ik ben weg bij de partij omdat zoals de zaken binnen de partij toegaan, ik geen toegevoegde waarde heb voor KdNT. Binnen de partij is er een klein groepje dat alles bepaalt, de overige partijleden hebben totaal geen inspraak. Soms gaan vergaderingen gewoon niet door, ik ben een man van structuren, van discipline en afspraken”, aldus Jansen.
Het voormalig partijlid verklaarde dat KdNT zijn adviezen als doorgewinterde politicus vaak in de wind slaat. ,,Ik ben een ex-bewindsman en was ook partijvoorzitter van Pueblo Soberano. KdNT heeft tegen mijn advies in aangekondigd dat de geplande verkiezingen niet door zouden gaan. Dat was een verkeerde strategie, ik heb nog daarvoor gewaarschuwd. Achteraf heb ik gelijk gekregen. De emoties speelden op bij de partij, toen kondigde men aan dat de verkiezingen niet zouden doorgaan. Het was niets anders dan powerplay. De oppositie en de gouverneur hebben met de steun uit Den Haag zich met succes vastgebeten in het verzet tegen het stopzetten van de verkiezingen. De gouverneur heeft de meerderheid van 12 overruled.”
Voor de verkiezingen trok een kandidaat die op de verkiezingslijst stond, zich terug uit de partij. Volgens Jansen heeft de partij aan meerdere mensen een plaats op de verkiezingslijst beloofd maar heeft de partij de belofte niet waargemaakt. ,,Ik zou plek krijgen binnen de eerste tien plaatsen op de lijst. Men heeft mij nummer 11 gegeven. Als je dan ziet wie dan wel bij de eerste tien zaten, dat vond ik wel raar. Op een gegeven moment was ik zelfs bereid om mijn plaats op de lijst te ruilen met een veelbelovende jongere die op nummer 20 stond.”
Jansen gelooft ondanks zijn vertrek nog steeds in de thema’s waar KdNT voor staat. ,,Ik geloof nog steeds in een kritische, revolutionaire partij als KdNT. En in de strijd van politiek leider Amparo dos Santos. De minderbedeelden in de samenleving moeten hogerop komen. Ik heb nog steeds goede vrienden bij die partij.”
Jansen heeft op 25 juli formeel aan de partij meegedeeld dat hij niet langer lid is.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).