Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Leden van de vakbond Apri voor stafpersoneel van Refineria Isla gaan volgende week donderdag in staking als de betaling uitblijft van een loonsverhoging waar de leden al vijf jaar op wachten.

pdvsa

Dat heeft voorzitter Gherrel Remilia tegenover deze krant verklaard. Het besluit om eventueel te staken is genomen nadat het deze week bekend is geworden dat de directie van de Isla niet zoals eerder was toegezegd eind deze maand de verhoging zal betalen. De bond besloot daarop de leden over de situatie in te lichten. Remilia verklaarde in gesprek met deze krant dat de maat nu echt vol is voor de leden. De leden zijn akkoord gegaan dat de voorzitter naar Venezuela gaat om daar met vertegenwoordigers van het Venezolaanse staatsoliebedrijf PdVSA te praten over een oplossing. De voorzitter moet hen volgende week informeren wat het overleg in Venezuela heeft opgeleverd. De leden staan erop dat de uitbetaling eind deze maand plaatsvindt. Voorzitter Remilia wilde in gesprek met deze krant niet zeggen hoe groot het bedrag is dat de leden tegoed hebben. Apri telt circa 550 leden.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).