Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Curaçao heeft zich donderdagavond geplaatst voor de finale van de Caribbean Cup.

bicentiniHet team van bondscoach Remko Bicentini won in de halve finale met 2-1 van Martinique en staat nu zondagavond in de finale tegenover regerend kampioen Jamaica.
Bicentini was uiteraard tevreden met het resultaat. ,,Dit is wat ik had verwacht en heb gevoeld gedurende de hele voorbereiding vanaf maart dit jaar", aldus de winnende coach. ,,De focus, het besef dat het nu moest gebeuren tegen gastland Martinique was fantastisch. We hebben vanuit onze eigen speelwijze gespeeld, niet aangepast aan de tegenstander, wel rekening houdend met hun sterkte en zwaktes binnen het team.”
Het team begon de wedstrijd in de opstelling die Bicentini ook in de oefenwedstrijden heeft gebruikt. Rangelo Janga in de punt, daarachter Jarchinio Antonia, Elson Hooi en Gevaro Nepomucena in de voorhoede en Sharon Carmelia Leandro Bacuna op het middenveld. De verdediging werd gevormd door Gillian Justiana, Darryl Lachman, Quentin Jakoba en Cuco Marina met Eloy Room als doelman. ,,Verdedigend hebben we weer zakelijk en geroutineerd gespeeld, zodat de rust in het elftal duidelijk voelbaar was. We domineerde de wedstrijd door steeds weer voetballende oplossingen te creëren, waar we veel op trainen. Je moet elkaar blindelings kunnen vinden en vertrouwen, ook al spelen we soms in heel kleine ruimtes op het veld", aldus de bondscoach. ,,Ons positiespel, de durf om te voetballen, daar zijn we sterk in.”
Curaçao kwam in de 16e minuut op achterstand. ,,Het is jammer dat we op een 1-0 achterstand kwamen door onnodig balverlies van Carmelia op het middenveld, waardoor zij via de razendsnelle omschakeling met goede en snelle spitsen direct voor onze goal kwamen en onhoudbaar de bal achter Eloy Room schoten. We waren daar wat te onrustig, waardoor ik een tactische wissel heb geplaatst, door Dustley Mulder met de punt naar achter te laten spelen en Bacuna iets meer vooruit geschoven, zodat we nog meer druk op hun laatste linie konden krijgen, zodat zij steeds weer moeite kregen om tot een goede opbouw te komen.”
Bicentini kijkt uit naar de finale. ,,Voetballend hebben we Martinique gedomineerd, geweldig om te zien, hoe goed en snel we elkaar via combinaties wisten te vinden. Als we zondag in de finale spelen zoals we de gehele tweede helft gespeeld hebben, worden we de kampioen van de Caribbean!"


maatregelen corona

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).