Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Synergy Aerospace, eigenaar van Avianca Holding, wil de routes, het personeel en de vergunningen van Insel Air hebben. Dit bedrijf zal het totaal aan schulden van het bedrijf van 200 miljoen gulden - inclusief het overbruggingskrediet van 33 miljoen van de Curaçaose overheid - niet overnemen.


InselAirSynergy Aerospace wil het verleden van Insel Air achter zich laten en de vliegmaatschappij onder eigen vlag, haar eigen naam en met de eigen huisstijl exploiteren. Dat heeft bewindvoerder Rogier van den Heuvel tegenover deze krant verklaard.
Een vertegenwoordiger van Synergy heeft de afgelopen dagen op Curaçao gesprekken met de betrokkenen gevoerd. Partijen hopen begin of medio juli de deal rond te hebben. Van den Heuvel houdt er rekening mee dat de deadline verschoven kan worden. Op 25 augustus staat er een crediteurenvergadering gepland. Het zou mooi zijn als de deal tegen die tijd rond is, aldus bewindvoerder Van den Heuvel. Verantwoordelijk minister Steven Martina bevestigde in gesprek met deze krant dat hij afgelopen zaterdag met Synergy heeft gesproken. Martina verklaarde dat het gebruikelijk is dat een nieuwe investeerder de schulden niet overneemt. Het is een kwestie van ‘ik wil jouw geld niet en ook jouw schulden niet’, aldus Martina. De minister bevestigde dat, als onderdeel van de onderhandelingen, er gesproken is over de wens van Synergy om de vliegmaatschappij onder eigen vlag, naam en stijl te exploiteren.
De onderhandelingen met Synergy zijn hervat nadat ze een tijd stil hebben gelegen. Eugene Rhuggenaath onderhandelde eerder, als minister van Economische Ontwikkeling, met Synergy. Dit leidde tot de ondertekening van een Letter of Intent tussen de beide partijen. De onderhandelingen kwamen op een laag pitje te staan nadat interim-minister Goeloe van Economische Ontwikkeling en politiek leider Gerrit Schotte van MFK een bezoek brachten aan Synergy en dit breed in de pers werd uitgemeten. Het bedrijf was hier niet van gediend, zo bleek later uit een brief van de bewindvoerder aan de toenmalige minister.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).