Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Statenlid Jacinta Constancia (MFK) moet morgen voor het gerecht verschijnen om zich te verantwoorden voor de klap die ze in februari van dit jaar in de Staten heeft uitgedeeld. Hierbij raakte collega Giselle Mc William (MAN) gewond.


Jacinta ConstanciaIn februari werd binnen het Koninkrijk geschokt gereageerd toen MFK-Statenlid Constancia onverwachts opstond en collega-parlementariër Mc William een klap in het gezicht verkocht. Constancia werd na het incident door de sterke arm uit de Statenzaal verwijderd, aangehouden en naar het politiebureau, en later de gevangenis, afgevoerd. Op beelden die op sociale media werden gedeeld, was Mc William met een bebloed gezicht te zien. De parlementariër heeft aangifte gedaan. Hetzelfde geldt voor partijgenoot Elsa Rozendal: Constancia had tegen haar gezegd dat zij ook klappen zou krijgen.
Constancia sloeg Mc William nadat laatstgenoemde een fel betoog had gehouden waarbij zij onder andere het MFK-Statenlid onderuithaalde wegens haar betrokkenheid bij de zogenoemde Mondkapjeszaak. Constancia is verdachte in deze zaak, waarbij onderzoek wordt gedaan naar fraude die in 2012 - ten tijde van het ministerschap van Constancia - is gepleegd bij een grote bestelling mondkapjes.
Hoewel Constancia na het incident ten overstaan van de pers te kennen gaf dat ze afstand nam van haar partij en van de Staten om zo de rust terug te brengen, verwelkomde haar partij Constancia na de gevangenhouding weer met open armen. In het partijkantoor in Saliña werd samen gebeden, excuses aangeboden en onder het mom van ‘iedereen maakt weleens een fout’ uitgekeken naar de toekomst. De aangifte van Mc William werd hiermee echter niet vergeten: morgen moet Constancia voor dit strafbaar feit in het beklaagdenbankje verschijnen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).