Door Els Kroon
Willemstad - Het cruiseschip Zenith van rederij Pullmantur - op de foto afgemeerd in de haven van Bonaire - deed gisteren voor de vijfde keer Curaçao aan op haar route door de Zuid-Caribische zee.


OPZenith wekelijkse gastDaarbij volgt het 208 meter lange schip met ruim 1.300 passagiers bijna dezelfde route als haar voorganger, de Monarch, die net als de Zenith de gelegenheid bood op te stappen op Curaçao. Daar maakten in de afgelopen weken honderden passagiers uit de ABC-eilanden en Nederland gebruik van. De Curaçaose immigratiedienst heeft daarvoor een eigen kantoortje op het haventerrein van de megapier ingericht, waardoor het in- en ontschepen vloeiend verloopt.
Zenith gebruikt de stop op Curaçao momenteel ook voor extra onderhoudswerkzaamheden waardoor de passagiers uit de overige opstapplaatsen in Panama en Colombia ruim de tijd krijgen om Curaçao ook ‘by night’ te verkennen. Zenith blijft tot 16 oktober in het Zuid-Caribisch gebied en wordt dan waarschijnlijk weer vervangen door de Monarch, die Puerto Limon in Costa Rica in haar schema opneemt. Beide schepen hanteren een all inclusive-concept, dat een heel ontspannen sfeer aan boord creëert voor zowel passagiers als de 600 koppige bemanning.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).