Eerste vlucht Sint Maarten-Curaçao een feit.
Van een onzer verslaggevers
Willemstad/Philipsburg - Bij Windward Islands Airways International (Winair) op Sint Maarten waren directie en personeel zaterdag in hun nopjes toen de eerste vlucht met behulp van een partnership met de Dominicaanse luchtvaartmaatschappij Pawa naar Curaçao werd uitgevoerd.

winair
Tot nu toe vloog alleen Insel Air rechtstreeks tussen Hato en Juliana Airport en terug. Met eigen toestellen. Winair doet dit door middel van een wetleaseconstructie door de inzet van een MD-82-vliegtuig plus bemanning van Pawa. Bij dit laatste zet Insel vraagtekens, omdat het Curaçaose vliegbedrijf een dergelijke structuur enkele jaren terug door de rechter werd verboden.
Twee keer per week vliegt Winair van Sint Maarten naar Curaçao: op zaterdag en dinsdag. Dit gebeurt deels in combinatie met de bestemming Port-au-Prince in Haïti. Volgens de krant The Daily Herald is de route van de MD-82 aldus: Curaçao-Sint Maarten-Haïti-Sint Maarten-Curaçao.
Winairs chief exective officer (ceo) Michael Cleaver spreekt van een introductietarief van 399 dollar voor de vlucht met een snel jetvliegtuig. Hij bedankt de Sint Maartense minister van Transport, Mellissa Arrindell-Doncher, en het hoofd van de Sint Maartense luchtvaartautoriteit voor hun medewerking bij het in orde maken van de vereiste papieren.
De top van Insel Air heeft naar verluidt vandaag een bespreking met de Curaçaose burgerluchtvaartautoriteit CCAA. Insel maakte eerder bezwaar tegen de vluchten van Winair met behulp van een wetlease met Pawa. Er worden daarnaast meerdere zaken besproken, waaronder de registratie op Curaçao van de jet-toestellen (MD’s en F70’s) die tot nu toe op Aruba staan ingeschreven.
Insel vliegt vijfmaal per dag vanaf Curaçao naar Aruba, dagelijks viermaal naar Bonaire en twee keer op een dag naar Sint Maarten. Dat gebeurt met een propeller aangestuurde F50 met vijftig stoelen.
Volgens aanbiedingen op de website rekent Insel voor een retour Curaçao-Sint Maarten 484 gulden (circa 270 dollar), exclusief de luchthavenbelasting op Hato. Om Sint Maarten vanuit Aruba te bereiken en vice versa kost dat bij Insel 598 florin. En idem vanuit Bonaire naar Sint Maarten en terug met Insel Air 311 dollar.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).