Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Vijf gedreven vrouwen mochten deze week hun Virtual Assistant- certificaat uit handen van Emeli Colen van Black Curaçao in ontvangst nemen. virtualEen Virtual Assistant is een office professional, die op virtuele basis (vanuit zijn/haar eigen kantoor) zelfstandig ondernemers ondersteunt.
De vrouwen volgden deze opleiding in het kader van een project dat opgezet is door het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW). De leiding van dit project is in handen van sectordirecteur Arbeid Donate Philbert-Nieveld. Het doel is om vrouwen te empoweren en te stimuleren om aan waardig werk te komen en daarmee een inkomen te genereren voor zichzelf en hun familie. Het project vloeit voort uit een van de speerpunten van het regeerakkoord, namelijk ‘een verbetering van de condities om meer burgers aan waardig werk te helpen’.
Steeds meer bedrijven hebben de behoefte om bijvoorbeeld hun administratie door freelancers te laten verzorgen. De vrouwen die deze opleiding hebben afgerond, kunnen nu voorzien in deze behoefte. Het ministerie heeft met dit project deze vrouwen de kans gegeven een plek op de arbeidsmarkt te veroveren en een nieuwe carrière te starten. De sector Arbeid van het ministerie van SOAW en Black Curaçao wensen hen veel succes met hun nieuwe loopbaan als virtual assistant.
Wie als ondernemer een samenwerking met een virtual assistant wil aangaan, kan contact opnemen met Black Curaçao via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).