Een delegatie van het Arubahuis heeft gisteravond samen met een aantal in Nederland wonende Arubanen, onder wie enkele studenten, een krans gelegd bij het herdenkingsmonument op de Waalsdorpervlakte in Scheveningen.

Het duingebied werd in de Tweede Wereldoorlog door de Duitse bezetter gebruikt als fusilladeplaats. De Arubaanse verzetsstrijder Boy Ecury werd hier, na te zijn verraden, op 6 november 1944 geëxecuteerd. De Gevolmachtigde ministers van Curaçao, Aruba en Sint Maarten woonden de kranslegging op de Dam bij. 

ecury


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.