Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De registratie van mensen die willen gaan werken aan de modernisering van de Isla-raffinaderij en het overslagstation Bullenbaai heeft een goede start gemaakt.

wervingisla

Dat stelt het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW). Afgelopen zaterdag was de eerste dag dat mensen zich op vijf verschillende plaatsen konden aanmelden voor een training. 

Hoeveel mensen zich hebben aangemeld, vermeldt SOAW niet, wel dat de aanloop zodanig was dat er meer mogelijkheden voor registratie zullen komen. Vanaf vandaag zal dat ook online kunnen. Op 6 en 7 mei is er weer een mogelijkheid om zich persoonlijk te melden. Waar dat kan zal later worden bekendgemaakt.
Volgens SOAW is de modernisering van de raffinaderij het grootste arbeidsproject dat Curaçao ooit gekend heeft. Er zullen nieuwe installaties gebouwd moeten worden en bestaande fabrieken worden gemoderniseerd, waaronder de energiecentrale van Curaçao Refinery Utilities.
Het Chinese staatsbedrijf Guangdong Zhenrong, University of Curaçao en Feffik werken samen in dit project, waarvoor ongeveer 4.500 mensen nodig zijn. De komende maanden zullen met alle aangemelde arbeiders intakegesprekken worden gehouden om te kijken voor welke klussen zij worden ingedeeld.
entrenapatrabou.com


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).