Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Minimarket Lan Y Uan blijft na een controle van het ministerie van Economische Zaken (MEO) voorlopig gesloten. In de zaak werden honderden producten aangetroffen waarvan de vervaldatum al bijna twee jaar was verlopen.


minimarketVolgens Ronnie Cornelis van de afdeling Controle van MEO ging het om 480 producten, variërend van Cornflakes tot bonen en wortelen in blik. ,,De vervaldatum was in oktober 2015, maar ze stonden nog steeds in de schappen. Dat is een direct gevaar voor de volksgezondheid.”
De minimarkt werd direct voor onbepaalde tijd gesloten, omdat ook nog eens drie andere overtredingen werden geconstateerd. Zo kon de eigenaar de benodigde vergunningen niet laten zien en werden de prijzen van producten voor eerste levensbehoeften, die door de overheid zijn bepaald, overschreden. Cornelis: ,,Bovendien gaf men aan soms tot twee of vier uur ’s nachts open te zijn. Daarmee werd de wetgeving voor openingstijden overtreden.” De controleurs concludeerden dat er duidelijk opzet in het spel was en vonden de situatie dusdanig onacceptabel dat de zaak ‘tot nader order’ gesloten blijft.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).