Van een onzer verslaggevers
Willemstad - MFK-leider Gerrit Schotte heeft gistermiddag tegenaangifte gedaan. Volgens de politicus heeft MAN-Statenlid Yaël Plet bewust een valse verklaring over hem afgelegd bij de Landsrecherche.


Schotte,,Wie wind zaait, zal storm oogsten”, aldus MFK-leider Gerrit Schotte. Die Plet publiekelijk waarschuwt voor de ‘serieuze consequenties’ die hem te wachten staan naar aanleiding van zijn ‘valse aangifte’. Schotte beweert stellig niets te maken te hebben met poging tot omkoping van het MAN-Statenlid. ,,Plet liegt!”, aldus Schotte gisteravond in een telefonisch interview met TV Direct.
Gevraagd de leugen te specificeren, zegt Schotte: ,,Dag, plaats, tijd… alles wat Yaël Plet heeft genoemd is gelogen.”
De aangifte van het MAN-Statenlid tegen de MFK-leider voor omkoping, met betrokkenheid van nummer twee op de MFK-lijst, Charles Cooper, dateert van bijna twee maanden geleden. Yaël Plet zou half februari meer dan 300.000 gulden aangeboden hebben gekregen om zich aan te sluiten bij de groep van Gerrit Schotte in de Staten. En stapte, na het beweerde aanbod te hebben afgeslagen, op 18 februari naar de Landsrecherche om een verklaring af te leggen. Kort daarna lekte het nieuws van de aangifte uit in de media.
Schotte heeft niet eerder op dit nieuws gereageerd met een aangifte of verklaring aan justitie waarin hij alle betrokkenheid bij omkoping ontkent. De huiszoekingen bij het huis van Gerrit Schotte en het huis van Charles Cooper, afgelopen woensdag, zijn voor de MFK-leider aanleiding dit nu wel te doen. ,,Ik kan niet anders, na alles wat er is gebeurd. Dit komt door smaad en laster. Ook mijn vrouw Cicely heeft aangifte gedaan. En er volgen meer aangiftes, die van Charles Cooper en van dokter Isbely Cooper. En ook een van de heer Ricardo.” Schotte wijst naar Yaël Plet als aanstichter. ,,Hij is verantwoordelijk voor de invallen. En van het terroriseren van mijn familie. Mijn driejarige dochtertje vraagt me nu elke ochtend: ,,Papa, komen er nog meer mannen…?” Hij vindt het een laffe streek van Plet, zegt Schotte. ,,Yaël Plet moet leren om man te worden, hij is verantwoordelijk voor wat hij heeft aangericht, en de gevolgen zijn voor hem.”
Het Openbaar Ministerie heeft verklaard dat de huiszoekingen plaatsvonden naar aanleiding van zowel een poging tot omkoping als een daadwerkelijke omkoping. Van wie, door wie, dat wordt niet bekendgemaakt door het Openbaar Ministerie, dat zich beperkt tot de verklaring dat meerdere delicten in onderzoek aanleiding vormden voor de invallen. Schotte corrigeerde zichzelf aan het eind van het interview, gisteravond: ,,Het is niet alleen Plet. Ook de Nederlanders, het Openbaar Ministerie. Die hebben het gemunt op ons, de politici van het volk. Met de verkiezingen in het verschiet, willen ze ons kapot maken. Dat is het voornaamste doel.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).