Van onze correspondent
Kralendijk - De algemene staking van ambtenaren, onderwijspersoneel en medewerkers in de zorg op Bonaire begon gisterochtend om 8.00 uur op het Wilhelminaplein met een bijeenkomst. Daar verzamelden zich enkele honderden stakers.


bonaire,,We zijn tevreden over de opkomst, al kan het altijd beter”, zei Charles Mercelina, voorzitter van Usibo, de vakcentrale voor bonden uit de genoemde sectoren. Bonaire liet zich als een eenheid zien, stelden verschillende leiders.
Na het zingen van het volkslied van Bonaire werden de vakbondsleden toegesproken en maakten ze duidelijk dat zij niet van zins zijn op te geven. ,,De staking kan elk moment escaleren. Dat is niet ons doel, we hopen nog steeds op een positieve ontwikkeling vanuit Nederland.”
Daarmee speculeert voorzitter Charles Mercelina, net als de afgelopen dagen vaker het geval was, op het plat gaan van het vliegveld en eventueel de nutsbedrijven. Ook personeel van WEB Bonaire en Curoil - hoewel hun werknemers niet zijn aangesloten bij het Pensioenfonds Caribisch Nederland (PCN) - zou zich uit solidariteit willen aansluiten bij de staking. In dat geval zou de stroomvoorziening in gevaar komen.
De meeste scholen bleven gisteren dicht. Veel leerkrachten kwamen naar het Wilhelminaplein. De leerlingen van Scholengemeenschap Bonaire (SGB) die examen doen, werden opgeroepen wel te komen. Maar verder waren alleen enkele particuliere scholen open. Ook niet alle ambtenaren staakten. De afdeling Communicatie van het Openbaar Lichaam Bonaire stuurde nog mondjesmaat persberichten uit.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).