Rhuggenaath: In welke hoedanigheid onderhandelt Schotte?
Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Gerrit Schotte - MFK-leider, oud-premier en aanvoerder van het ‘Blok van 12’ in de Staten - is afgelopen vrijdag naar de Verenigde Staten en vervolgens Colombia afgereisd om daar namens Curaçao onderhandelingen te voeren met Avianca en On Vacation.

schotte1
In een schriftelijke persverklaring geeft Schotte - zelf Statenlid - zichzelf en de andere leden van de groep van 12 veel lof omdat het hen zou zijn gelukt om binnen vijf werkdagen twee grote projecten te trekken. Zo zou het hem tijdens een bliksembezoek aan de eigenaar van Synergy Corporation - tevens eigenaar van Avianca - zijn gelukt om over concrete oplossingen voor de problematiek van Insel Air te spreken. Schotte zwijgt hierbij in alle toonaarden over eerdere afspraken die door de voormalige minister van Economische Ontwikkeling, Eugene Rhuggenaath (PAR), met Avianca zijn gemaakt en die reeds in een Heads of Agreement (HoA) zijn opgenomen.
De parlementariër noemt in zijn verklaring details uit de HoA die Rhuggenaath eerder met Synergy Corporation heeft getekend, zoals training voor het Insel-personeel bij het training center van Avianca in Bogota, het herstel van de belangrijkste routes in minder dan drie maanden en het in korte tijd herstellen van 400 banen bij de lokale luchtvaartmaatschappij en doet voorkomen alsof het hem tijdens zijn ‘bliksembezoek’ aan Synergy Corporation is gelukt dit te realiseren.
Hoewel Rhuggenaath in een eerste reactie tegenover deze krant verklaart verheugd te zijn te horen dat er continuïteit plaatsvindt van zijn eerdere werkzaamheden, benadrukt hij dat het nieuws dat Schotte brengt niets nieuws is en zeker niet iets is dat binnen één dag is gebeurd. ,,Wat Schotte noemt, is het resultaat van wekenlange gesprekken die eind vorig jaar zijn begonnen. Alles wat hij noemt, is reeds eerder besproken, maar ik ben blij dat minister Errol Goeloe (MEO, red) door is gegaan met onze werkzaamheden. Ik hoop dat de HoA die reeds in draftversie klaar was, zo snel mogelijk getekend wordt en dit een duwtje kan zijn voor een duurzame oplossing voor Insel.”
Wel vraagt Rhuggenaath zich af in welke hoedanigheid Schotte de genoemde reis heeft gemaakt en de onderhandelingen heeft gevoerd. ,,De heer Goeloe is minister, Schotte is Statenlid. Als Schotte is gaan onderhandelen, vraag ik me af in welke hoedanigheid hij dat heeft gedaan. Hij is niet bevoegd en vertegenwoordigt de regering van Curaçao niet”, aldus Rhuggenaath, die zich tevens zorgen maakt om de details uit de HoA die door het Statenlid bekend zijn gemaakt. ,,Ik hoop dat hij hiervoor toestemming van Avianca heeft. In het verleden heeft de eigenaar ons gevraagd dit soort details niet bekend te maken totdat een definitief akkoord is bereikt. Waarom: het betreft strategische gesprekken die gevoelig kunnen zijn voor concurrenten. Bovendien is Avianca een beursgenoteerd bedrijf dat verantwoording moet afleggen aan een bestuur en aandeelhouders. Ik hoop dat deze bekendmaking de onderhandelingen nu niet benadelen.”


maatregelen corona

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).