Van onze correspondent
Oranjestad - ,,Dit bericht komt hard aan. Het is een treurige zaak, die slecht is voor onze regering en voor ons land. Waar het nu om gaat is dat we er op een volwassen manier mee omgaan.”

croesaruba
Een uur nadat hoofdofficier van justitie Eric Olthof bekendmaakte dat de Arubaanse minister Paul Croes (AVP) van Sociale zaken, Jeugd en Arbeid verdacht wordt van omkoping en witwassen, sprak minister-president Mike Eman namens de regering over de zaak. ,,Ik had vandaag een persconferentie willen houden over de succesvolle reis die ik net heb gemaakt naar Nederland. Daar heb ik met trots gesproken over Aruba als voorbeeld voor andere landen. Wat wij willen bereiken voor onze burgers, namelijk betere kwaliteit van leven, kan niet zonder het wettelijk kader van een goed functionerende rechtsstaat.”
De premier werd gisteren om 6.00 uur gebeld door minister Arthur Dowers van Justitie met het nieuws dat er een inval werd gedaan in de woning van minister Croes in Noord. ,,Op dit moment is de situatie dat er een onderzoek loopt en dat er verdenkingen zijn. De minister zelf is in overleg met zijn advocaat om uit te zoeken welke stappen hij het beste kan nemen. Ik verwacht dat hij over een paar uur beter in staat is te beoordelen hoe hij ervoor staat en wat de gepaste stappen voor hem zijn, persoonlijk en als bewindspersoon. De rest van de regering geeft hem even de ruimte om de situatie te onderzoeken en zich te beraden.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).