‘Cooper nog niet door screening’.
Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Gilmar ‘Pik’ Pisas, de huidige Statenvoorzitter van MFK, wordt morgen tijdelijk tot premier benoemd. Van de kandidaat-ministers voor het interim-kabinet zijn er op dit moment twee bij wie de screening nog niet is afgerond, zij worden morgen niet beëdigd.

ppisas

Nadat de screening van deze twee kandidaat-ministers is afgerond, wordt Pisas minister van Justitie. De namen van de bewindslieden die morgen aantreden, worden vandaag bekendgemaakt.
Dat heeft politiek leider Gerrit Schotte van MFK gisteravond bij TeleCuraçao verklaard. Schotte verklaarde gistermiddag in een interview met journalist Yves Cooper al dat Charles Cooper, de nummer twee op de verkiezingslijst van MFK, op dit moment niet de beoogde premier is. De nummer twee op de verkiezingslijst van MFK verklaarde zelf een tijd terug in de media dat hij gevraagd was om premier van het interim-kabinet te worden. Sinds een paar dagen doet het hardnekkige gerucht de ronde dat Cooper niet door de screening is gekomen. Charles Cooper was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.
In gesprek met TeleCuraçao ontkende Schotte dat Cooper niet door de screening is gekomen. Het screeningsproces is in het geval van Cooper en een andere kandidaat-minister die door Schotte niet bij de naam werd genoemd, nog niet afgerond, aldus de politiek leider. Er zijn zaken die nog afgehandeld moeten worden, aldus Schotte die als voorbeeld gaf dat wanneer een kandidaat-minister een openstaande schuld bij de Belastingdienst heeft er eerst een betalingsregeling moet zijn getroffen voordat die persoon minister kan worden. De MFK-leider verklaarde ook dat de installatie morgenmiddag om 15.00 uur plaatsvindt. De bevolking werd door de leider uitgenodigd om op het plein bij Fòrti aanwezig te zijn om het nieuwe kabinet te begroeten. Om 18.00 uur wordt er bij het Wilhelminaplein een toost uitgebracht, iedereen is daarbij welkom.
De overgangsregering heeft in tegenstelling tot het huidige demissionaire kabinet de volledige steun van de 12 mensen in het parlement, aldus de MFK-leider tegenover journalist Cooper. Tijdens de eerste constituerende vergadering van de ministerraad zullen er besluiten worden genomen. Een van de besluiten is om de ministers van het vorige kabinet op grond van een aangenomen motie verantwoordelijk te stellen voor besluiten die niet conform de comptabiliteitsregels zijn genomen. Alle besluiten die niet volgens deze regels zijn genomen worden door de overgangsregering teruggedraaid.
Vervolg op pagina 3
Twee nieuwe Statenleden


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).