Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Partido Inovashon Nashonal - in het kort PIN - had bij het ter perse gaan van deze krant als enige partij genoeg steun weten te behalen om mee te doen aan de Statenverkiezingen die op 28 april
plaatsvinden. 

 pin2

De partij van Suzy Camelia-Römer had om 23.00 uur - met nog twee urna’s te gaan - 1.558 stemmen bemachtigd. In totaal deden zes partijen mee, te weten DP, Movementu Push, Movementu Kousa Promé, Frente Obrero/PAN, Liberalismo Klásiko Komunidat di Kòrsou en PIN. Een partij moest tijdens de steunverkiezingen, die op zaterdag en zondag plaatsvonden, 795 steunbetuigingen zien te krijgen om door te kunnen gaan voor deelname aan de Statenverkiezingen. Om 23.00 uur moest Movementu Kousa Promé met 690 stemmen, nog 195 stemmen behalen voor deelname aan de Statenverkiezingen. 

Na zes urna’s werd al bekend dat PIN doorgaat voor deelname aan de verkiezingen. Camelia-Römer nam onlangs na onenigheid over het leiderschap afscheid van PNP en richtte haar eigen partij op. In een eerste reactie liet Camelia-Römer weten verheugd te zijn over de eerste winst. In Barber behaalde PIN 67 stemmen, in Tera Kòrá 101, in Julianadorp 246, in Montaña 598, in Koraal Specht 224, in gevangenis SDKK 2 en bij Kranshi 320 stemmen. De uitslag van Santa Maria en Brievengat waren om 23.00 uur nog niet bekend. Bij het ter perse gaan van deze krant had DP 349 stemmen, Movementu Push 261, Movementu Kousa Promé 690, Frente Obrero/PAN 403 en Liberalismo Klásiko Komunidat di Kòrsou 70 stemmen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).