Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad/Oranjestad - Op ongeveer vijf mijl ten noordwesten van Saba is gisteren een enorme dode bultrugwalvis gevonden. De doodsoorzaak van de 12 meter lange volwassen walvis is vooralsnog onbekend.


bultrug walvisWel zijn in de directe omgeving een aantal grote tijgerhaaien gevonden.
De Saba Conservation Foundation geeft aan dat de walvis van een afstand op een gekapseisd schip leek. De Kustwacht werd opgeroepen en vanuit Sint Maarten steeg een helikopter op om de situatie te onderzoeken. Al snel werd echter duidelijk dat het om een dode walvis ging. Vier meter lange tijgerhaaien, maar ook blauwe haaien vierden feest bij het karkas van de bultrugwalvis.
Saba Marine Park heeft gisterochtend meerdere foto’s en een weefselmonster afgenomen, die gestuurd worden naar de NOAA en Wageningen Marine Research in Nederland voor een analyse.

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).