‘Laatste loodjes’ voor overname beide hotels Kura Hulanda
Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De afronding van de overnamedeal van beide Kura Hulanda-hotels door de Colombiaanse On Vacation Group bevindt zich in de eindfase, nu de betrokken financiële instellingen MCB, Giro, SEO en Korpodeko hun goedkeuring en/of commentaar hebben gegeven.

kurahulanda
Na de euforie begin december, aan zowel de zijde van de kandidaat-koper als van de kredietverstrekkers, leek het proces de afgelopen periode enigszins in het slop te zijn geraakt. Een zogeheten Heads of Terms (HoT) werd al ondertekend door alle partijen, de formalisering van de transactie liet echter nog op zich wachten. Maar het is nu een kwestie van de ‘laatste loodjes’, verneemt het Antilliaans Dagblad.
Aanvankelijk was afronding al voor eind december 2016 gepland. Toen dit te ambitieus bleek, kwam er een maand respijt. Maar intussen is het al medio februari geweest. Naar verluidt was het nog wachten op de input en instemming van de ‘lenders’.
Zij moeten hun commentaar geven op het concept van de Sales & Purchase Agreement (SPA), waarna de door alle kredietverleners goedgekeurde SPA wordt voorgelegd aan de topman van On Vacation, Carlos Londoño, die - zo verklaarde hij eerder tegenover deze krant - ‘graag snel wil schakelen’.
Volgens informatie waarover deze krant beschikt, waren Maduro & Curiel’s Bank (MCB) en Stichting Economische Ontwikkeling (SEO) al snel akkoord gegaan en moest er nog groen licht komen van Girobank en Stichting Korporashon pa Desaroyo di Kòrsou (Korpodeko). Ook laatstgenoemden hebben intussen hun input en medewerking verleend.
Ontwikkelingsbank Korpodeko is er voor de ontwikkeling van de Curaçaose economie. De stichting telt een relatief groot aantal bestuursleden uit diverse sectoren, zowel vanuit het bedrijfsleven en de bonden als afkomstig van de publieke sector (overheid). Voorzitter is Vernon Huerta en directeur van Korpodeko is Chesron Isidora. Korpodeko geeft desgevraagd geen commentaar.
Het gaat om de overname van Kura Hulanda Hotel in Otrobanda en Kura Hulanda Lodge te Westpunt. Het in Bogota gevestigde On Vacation van Londoño toonde zich eerder in een interview met het Antilliaans Dagblad bijzonder verheugd over de geplande overname. De website van de reisorganisatie heeft Curaçao en beide resorts al, met ingang van april aanstaande, volop in haar aanbod opgenomen.
De eigenaar van On Vacation wil daarom wel aan de slag. Om de hotels over minder dan anderhalve maand aan te bieden, moeten er zeer binnenkort herstel- en upgradingwerkzaamheden plaatsvinden. In de huidige situatie heeft Kura Hulanda te weinig middelen om te investeren in verbeteringen. En de bestaande eigenaren, Jacob Gelt Dekker en Jim Padget, steken er al geruime tijd geen geld meer in.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).