Van onze redactie
Willemstad/ San Juan - In San Juan, Puerto Rico, vond van 2 tot en met 5 februari het International Dinghy Regatta 2017 plaats, een driedaagse wedstrijd voor vier typen kleinere open zeilboten. Een kleine honderd topzeilers uit onder andere Puerto Rico zelf, de Verenigde Staten, Canada, de Britse en Amerikaanse Maagdeneilanden en Curaçao deden mee. 


BerenosDe 15-jarige leerling van het Radulphus College, Darius Bérénos, vertegenwoordigde Curaçao in de Laserboot met een zeil van 4,7 vierkante meter. ,,Deze klasse wordt gedomineerd door jonge talenten die tot voor kort in de kleinere Optimistboot zeilden. Bérénos was eerder naar Puerto Rico afgereisd om, voorafgaand aan het evenement, te trainen in de baai van San Juan, op uitnodiging van de nationale coach van Puerto Rico”, aldus de Youth Sailing Curaçao, waarvan Bérénos lid is. Het jonge talent voelde zich tijdens de wedstrijden in de winderige baai van San Juan, met 14 tot 18 knopen, helemaal op zijn gemak volgens de organisatie. ,,Hij eindigde de eerste wedstrijddag als vierde in de tussenstand, de tweede dag won de Curaçaose zeiler twee van de vier races en klom zodoende naar de eerste plaats in het klassement, met een minimale voorspong op Mateo di Blasi uit St. Thomas (Amerikaanse Maagdeneilanden) en de lokale kampioen Sebastian Casellas, maar met afstand van de overige zeilers. Op de laatste wedstrijddag, afgelopen zondag, bleef het tot de laatste race zeer spannend, waarbij Di Blasi en Bérénos tot het einde toe beiden nog met de hoofdprijs naar huis konden gaan.” 

Bérénos had in de laatste race een goede start en maakte vervolgens als enige van het veld de juiste tactische keuze voor wat, door een lichte verandering van de windrichting, de snelste kant van de baan zou blijken te zijn. Hierdoor won hij de laatste race en eindigde hij met twee punten voorsprong op Di Blasi. Casellas uit Puerto Rico werd derde. Gezien de relatief korte periode sinds zijn overstap van de Optimist naar de Laserboot en de onbekendheid met het Puerto Ricaanse water, is Bérénos uiterst tevreden met de door hem geleverde prestatie tijdens dit gerenommeerd internationaal evenement.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).