Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Eugene Cleopa is niet langer lid van de politieke partij PAIS. Dinsdag heeft Cleopa via een brief zijn ontslag als partijlid ingediend bij de voorzitter van het bestuur van de partij, Jerry Semper.
cleopa,,De partij heeft goede mensen en veel kwaliteiten”, zegt Cleopa tegen het Antilliaans Dagblad. ,,Maar er gebeurt weinig op het gebied van sociale activiteiten. Het contact met de bevolking vond ik niet goed.” Het voormalig Statenlid zegt juist nu uit de partij te stappen, terwijl PAIS de teleurstellende verkiezingsuitslag nog aan het evalueren is, om het bestuur alle ruimte te geven voor het bepalen van een nieuwe koers. ,,Ik was er voor mezelf wel uit. Ik heb tijdens pre-evaluatiesessies in oktober en november al aangegeven dat ik nog niet wist of ik lid zou blijven en aandachtspunten voor de toekomst aangebracht. Nu geef ik de partij de rust om verder te gaan in een nieuwe richting.”
Cleopa sloot zich vlak voor de verkiezingen van 2012 aan bij PAIS. Hij had net gebroken met de MAN en zijn steun aan het kabinet-Schotte (MFK, PS en MAN) ingetrokken en zat als onafhankelijk lid in de Staten. ,,Dat de partij nieuw was en geen zetels had was de belangrijkste reden dat ik naar PAIS ging”, zegt Cleopa. PAIS behaalde in 2012 vier zetels, maar verloor die bij de verkiezingen op 5 oktober ook weer allemaal. Partijleider Alex Rosaria trok zich terug en het oude bestuur trad af.
De huidige PAIS-voorzitter Semper ziet het vertrek van een belangrijk partijlid zoals Cleopa, die als derde op de verkiezingslijst stond, als ‘groeipijnen van een jonge partij’. ,,Daar moeten we van leren.” Semper verwacht niet dat meer kopstukken zullen afhaken. ,,Dat zou als een verrassing komen.”
Volgens Semper zijn PAIS en Cleopa netjes en als vrienden uit elkaar gegaan. ,,We wensen Eugene Cleopa het allerbeste wat betreft zijn verdere politieke loopbaan. PAIS gaat door en wie weet werken we in de toekomst samen binnen een coalitie.” Hoe zijn politieke toekomst eruit gaat zien, kan Cleopa nog niet zeggen. ,,Daar ga ik een paar maanden rustig over nadenken. Ik neem mijn tijd. Eerst maar eens kijken hoe deze regering het doet.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).