Van onze redactie

Willemstad - De bouw van Nos Hospital Nobo (HNO) ligt vooralsnog op schema om het nieuwe ziekenhuis per medio 2018 op te leveren, zodat deze na verdere afronding per eind volgend jaar in gebruik kan worden genomen.
sonarondleidingDe parlementariërs van Nederland, Aruba, Sint Maarten en Curaçao kregen dit gisteren te horen tijdens een uitvoerige uitleg bij en over het HNO-project, aldus Sona in een persbericht.
Sona, contractpartner van het Land Curaçao belast met de opdracht voor de bouw van het nieuwe ziekenhuis, en hoofdaannemer Ballast Nedam traden woensdagmiddag op als gastheren voor de Ipko-delegatie (Interparlementair Koninkrijksoverleg) die een bezoek bracht aan het ziekenhuis in aanbouw in Otrobanda.
Bij aankomst om 15.30 uur werden de parlementaire gasten uit het Koninkrijk ontvangen door een delegatie van Sona en Ballast Nedam. Minister Zita Jesus-Leito van Gezondheid (PAR) voegde zich ook bij het gezelschap.
In de bouwkeet van Ballast Nedam heette Sona-commissaris Richard Hart de bewindsvrouw en de koninkrijkvolksvertegenwoordigers welkom, waarna Frans Jansen en Mark Harks namens Ballast Nedam een PowerPointpresentatie verzorgden van het grootste bouwproject dat ooit op Curaçao is opgezet, gefinancierd met publieke middelen.
Vervolgens kregen de gasten allemaal voor hun eigen veiligheid een hestje aan en een helm op voor de rondleiding in twee groepen door de verschillende lagen en afdelingen van dit complex in aanbouw. Daarbij kregen de gasten aan de hand van uitleg van Paul Bakker en andere functionarissen van Ballast Nedam een beeld van de complexiteit van de constructie van een ziekenhuis van deze omvang met alle aanvullende voorzieningen.
,,Op de bouwplek werd nog eens extra pijnlijk zichtbaar dat het oude Sehos-gebouw na 160 jaar hard aan vervanging toe is”, aldus het persbericht van Sona. ,,Aan het eind van de rondleiding spraken diverse delegatieleden hun waardering uit voor de openheid van zaken tijdens het bezoek en dat er zichtbaar grote vooruitgang is geboekt in de uitvoering van de plannen.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).