Curaçao heeft massaal afscheid genomen van de vorige week donderdag, op 83-jarige leeftijd, overleden ex-directeur van MCB, Lionel ’Paps’ Capriles.


F01 Capriles begrafenis1Een alsmaar langer wordende rij van mensen, in het blauw, zwart-wit of bruin gekleed, schuifelde vanaf Plasa di Pas naar de Schout bij Nacht Doormanweg 71, om de overledene, die thuis in een gesloten kist opgebaard lag, de laatste eer te bewijzen. Straten in de omgeving werden afgezet door de politie en shuttles reden af en aan met mensen die hun condoleances kwamen betuigen. Dat het soms regende, namen de wachtenden op straat op de koop toe. Net zoals iedereen de lange wachttijden van ruim 5 kwartier voor lief nam om eindelijk naar binnen te kunnen voor een laatste groet aan de overledene. ,,Ik ben nat geworden, heb heel lang buiten op straat staan wachten en mijn voeten doen nu pijn. Maar ik heb het met liefde voor Paps gedaan”, aldus een oudere vrouw die eerst de familie condoleerde en later tegen een muur aangeleund de tijd nam om bij te komen.
Bij het afscheid waren ook premier Hensley Koeiman, de ministers Ruthmilda Larmonie-Cecilia, Jaime Córdoba, Zita Jesus-Leito, gevolmachtigd minister Eunice EIsden, Statenvoorzitter Humphrey Davelaar en gouverneur Lucille George Wout aanwezig. De Arubaanse premier Mike Eman en Statenvoorzitter Sarah Wescot-Williams van Sint Maarten waren ook onder de aanwezigen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).