Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Twee panden aan de Breedestraat in Otrobanda zijn in de nacht van donderdag op vrijdag in vlammen opgegaan. Van de gebouwen waarin de kledingzaken Kriss Kross en Favorite Shop waren gevestigd is niets meer over.
brandDe brand in de winkels grenzend aan de parkeerplaats bij het Brionplein ontstond rond 23.00 uur donderdagavond. Ongeveer 3.30 uur die nacht kon de brandweer het sein ‘brand meester’ geven. Daarna werd met behulp van waterkanonnen nageblust. De brandweer had aanvankelijk moeite om de brand in de met kleding volgepakte winkels onder controle te krijgen, maar heeft kunnen voorkomen dat de vlammen oversloegen naar andere gebouwen. Bewoners van de woningen achter de panden zijn geëvacueerd. Zij kunnen voorlopig niet terug naar huis. ,,Vanwege de rookontwikkeling”, zegt brandweerofficier Eric Martina. De afdeling Communicatie & Voorlichting van het ministerie van Algemene Zaken liet gisteren weten dat bezoekers van Otrobanda moeten trachten Kaya di Otrobanda te vermijden. ,,De muur van de gebouwen die zijn uitgebrand, kunnen instorten”, zo waarschuwt de regering.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).