Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het zeilschip Insulinde, Curaçaos grootste en meest comfortabele zeilschip vaart weer uit. De op Curaçao zeer bekende Insulinde kwam een aantal maanden geleden in andere handen en na een aantal aanpassingen en training van het nieuwe team gaat de ‘Old Lady’ weer haar zeilen hijsen.

insulinde
De Insulinde werd in 1931 in Oostende gebouwd en werd jarenlang als haringlogger ingezet. In 1987 werd het schip omgebouwd tot zeiljacht om vervolgens de oversteek naar Curaçao te maken. De Insulinde is uitgegroeid tot een beroemdheid op Curaçao, waar zij aan de Handelskade ligt. Ook is de Insulinde afgebeeld op de officiële nummerplaten van Curaçao.
De Insulinde vaart vanaf 13 december drie keer in de week uit. Op dinsdag is er een sunsettrip en op woensdag en zondag kan worden aangemonsterd voor een zeil- en snorkelavontuur. Naast de reguliere trips gaat het team boatparties organiseren en de Insulinde is ook te huur voor privécharters voor bedrijfsfeesten, verjaardagen of huwelijken.
www.insulinde.com


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.