Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Afgelopen vrijdag vond de afsluiting plaats van het Boekenpaspoortproject van de Nationale Bibliotheek van Curaçao.

boekenpaspoort3

Kinderen van groep 1 tot en met 8 hebben tussen 19 september en 28 november boeken gelezen en - na stickers in het boekenpaspoort te hebben ontvangen - hier vervolgens een certificaat of cadeau voor gekregen.
Het project werd opgestart om het lezen onder de jongeren te motiveren. Voor elk boek dat werd gelezen konden de kinderen van groep 1 tot en met 5 een collage of schilderij inleveren. De oudere kinderen van groep 6 tot en met 8 moesten van elk boek een samenvatting van minstens honderd woorden maken. Bij het inleveren van de collage of het schilderij en de samenvatting kreeg ieder kind een sticker op het paspoort. Elk kind kon maximaal tien boeken lenen.
In totaal hebben zeventien scholen aan het Boekenpaspoortproject meegedaan. Bij de Oranjeschool hebben veertien kinderen een compleet ingevuld paspoort ingeleverd. De school werd met dit enorme aantal dan ook als winnaar uitgeroepen en heeft een boekenpakket ontvangen om het lezen onder de leerlingen te blijven stimuleren.
Juf Dessima Douglas van groep 8 heeft ook een prijs gewonnen. Maar liefst 45 procent van haar klas heeft het boekenpaspoort volledig ingevuld ingeleverd. 38 Kinderen hebben tussen de vijf en acht boeken gelezen en hebben hiervoor een certificaat gekregen. 62 Kinderen hebben negen of tien boeken gelezen en een certificaat en een cadeau ontvangen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).