Van een onzer verslaggevers

Willemstad - De kamers van het Marriott zijn leeggeruimd en de lobby van het hotel ligt volgepakt met de oude inventaris. De nieuwe eigenaar van het gebouw en terrein, Piscamar Beach Resort, wil het merendeel van de spullen doneren aan goede doelen, maar wacht op toestemming van de douane.
marriiottProjectmanager Ben van de Klok heeft goede hoop dat de goederen ‘binnen nu en een week’ worden vrijgegeven. Piscamar is in gesprek met de douane in verband met een mogelijke naheffing over de artikelen die destijds vrij van invoerrechten werden aangeschaft. ,,Ik schat dat de inventaris 15 tot 10 jaar geleden is gekocht”, zegt Klok. ,,De vraag is wat de dagwaarde nu nog is.”
Ondertussen staat de inventaris uit de 248 kamers van het hotel behoorlijk in de weg. Van de Klok: ,,Bedden, nachtlampjes, tafels. Dat staat allemaal in de centrale lobby. Je kunt er bijna niet lopen.” Op dit moment is er weinig beweging in en rond het hotel. De kamers zijn leeggeruimd, bepaalde installaties zijn ontmanteld, zoals de jacuzzi bij het zwembad, en de keukenapparatuur is gedemonteerd, schoongemaakt en tijdelijk opgeslagen.
Behalve op de douane is het wachten op de goedkeuring van de aangepaste bouwvergunning. Direct bij het tekenen van de verkoopovereenkomst werd duidelijk dat de organisatie 33,7 miljoen dollar wil investeren in uitbreiding en upgrading van het hotel. Op het gebouw komt een verdieping en het aantal kamers wordt uitgebreid naar meer dan 324. ,,Daarvoor is een wijziging van de bouwvergunning nodig”, zegt Van de Klok. De etage zal niet op de traditionele manier worden gebouwd door beton te storten en blokken te metselen. ,,We maken gebruik van een systeem met gasbeton”, zegt de projectmanager. ,,Dat is licht materiaal en belast het bestaande systeem niet te veel, maar is sterk genoeg om de wanden en vloeren te dragen.” De vloeren en wanden komen prefab uit het buitenland.
Voordat de werkelijke renovatie begint, moet er eerst overeenstemming zijn met Marriott International over de nieuwe lay-out van het resort en de definitieve inrichting van de kamers. Marriott blijft ook na de heropening exploitant op basis van een franchiseovereenkomst met Piscamar Beach Resort bv. Volgens Van de Klok is eigenaar Bastiaan Guis al een keer in de Verenigde Staten geweest en waren er de afgelopen week meer besprekingen over de indeling en inrichting van het hotel.
De bedoeling is dat begin volgend jaar met de bouwwerkzaamheden kan worden begonnen. Piscamar heeft voor het project een team van vier mensen aangesteld. ,,Dat wordt afhankelijk van de werkzaamheden uitgebreid. We werken zo veel mogelijk met lokale mensen”, zegt Van de Klok. De organisatie werkt samen met onder andere bouwbedrijf Curcon, Gewi Technical Services en Caribbean Bakery Supplies. Hoeveel mensen het project aan werk zal helpen, hangt af van de werkzaamheden. Van de Klok verwacht een piek van ongeveer 150 bouwvakkers tijdens bijvoorbeeld het afronden van de ruwbouw. ,,Dat topt weer af naar 40 of 50 en uiteindelijk 15.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.