Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Prinses Margrietschool te Buena Vista heeft hulp gekregen van functionarissen van de Koninklijke Marechaussee Caribisch gebied.

margrietschool
Het betreft een school voor het funderend onderwijs, vanaf (kleuter)groep 1 tot en met groep 8 en telt 290 leerlingen. Het schoolgebouw staat er al jaren en er is veel onderhoud nodig aan ramen, deuren, vloeren en meer.
Daarnaast heeft de school behoefte aan materiaal op allerlei gebied, zoals leermiddelen, papier, inktcartridges, schrijfmateriaal, stoelen, tafels en kasten. ,,Toen de Koninklijke Marechaussee Caribisch gebied hiervan hoorde, zijn ze direct aan de slag gegaan en ze hebben inmiddels al een aantal malen spullen geleverd, dit tot grote blijdschap en vreugde van de leiding en kinderen”, aldus een persbericht van Eliza Brown. Zij legt uit: ,,Vanwege onze Boekenbankactiviteiten bij de Prinses Margrietschool hebben wij ook de Koninklijke Marechaussee (KMar) van het Caribisch gebied benaderd. En de reactie en hulp van KMar is geweldig. En ze blijven de school helpen, wat nog mooier is.”
Vorig week kreeg de school te horen dat er een 40-voet container was aangekomen vanuit Nederland met in prima staat verkerende tweedehandse spullen voor drie scholen, waaronder de Prinses Margrietschool. De contactpersoon van dit mooie ‘Project Curaçao’ is Shari Schoop.
Een container uitladen en weer inladen voor vervoer naar de school en daar weer uitladen, kost veel mankracht en direct werd door de Margrietschool bedacht om de marechaussee te vragen.
,,Hoe geweldig was het, dat het na één telefoontje geregeld was en afgelopen zaterdag waren ze er met een groep mannen en vrouwen om te helpen, samen met luitenant-kolonel Vroegh.” Meyer Transport had ook hulp toegezegd en had een truck en chauffeur beschikbaar gesteld.
Samen met een team helpers van de Margrietschool is het werk in een ‘fantastische sfeer’ uitgevoerd en zijn er ook afspraken gemaakt voor vervolgwerkzaamheden ten behoeve van de school.
,,De marechaussee toont zo haar betrokkenheid met de gemeenschap. En de Prinses Margrietschool is natuurlijk heel blij met de spontane hulp van de marechaussee”, aldus Brown.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).