Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De politie heeft gisteren 289 kilo cocaïne in beslag genomen op de parkeerplaats van Hato. In totaal zijn er zes mensen gearresteerd, van wie er drie van Turkse afkomst zijn en een van Duitse afkomst.

coke
Medewerkers van de luchthavenbeveiliging schakelden gisterochtend rond 3.30 uur de politie in, nadat er een melding was van een man die zich verdacht gedroeg op de parkeerplaats. Terwijl de man, van Curaçaose nationaliteit, werd aangehouden en ondervraagd, werd kort daarop een andere man aangehouden die een ijzerschaar in zijn bezit had, waarmee hekwerk kan worden doorgeknipt. Ook hij is aangehouden.
Na aankomst van de politie werd bij onderzoek tevens een busje op de parkeerplek aangetroffen, waarin zich een persoon van de Turkse nationaliteit bevond, alsook een groot aantal pakjes met cocaïne van in totaal 289 kilo. Ook werden een vuurwapen, twee gevulde munitiedoosjes, bivakmutsen en handschoenen gevonden.
Het busje, de drugs en het vuurwapen met munitie zijn in beslag genomen voor verder onderzoek en de twee mannen zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris die verdere hechtenis gelastte.
De politie zette het onderzoek voort en heeft een inval gedaan in drie kamers van een hotel in Otrobanda. Hierbij werd zevenduizend gulden in beslag genomen; de politie arresteerde een man en een vrouw van de Turkse nationaliteit, alsook een man van de Duitse nationaliteit.
De woordvoerder van de politie, Imro Zwerwer, meldt dat er verder onderzoek wordt gedaan naar de herkomst van de coke. Ook sluit de politie niet uit dat er meer verdachten zijn in deze zaak.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.