Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Met een speciale kraan van indrukwekkende grootte met een capaciteit van 300 ton is donderdag bij de Aqualectra-centrale te Mundo Nobo begonnen met de nodige voorbereidingen voor de ontmanteling van de schoorstenen. ontmanteling2Maandag worden de schoorstenen daadwerkelijk ontmanteld, na een officiële ceremonie verricht door minister José Jardim van Financiën.
Wanneer eenmaal de ontmanteling is begonnen, zal het niet lang duren voor afscheid moet worden genomen van deze panorama, wat sinds het begin van de negentiende eeuw deel uitmaakt van het Curaçaose landschap. De ontmanteling zal ongeveer twee weken duren.
Vorig jaar is begonnen met de ontmanteling van de water- en stroomcentrale van Aqualectra te Mundo Nobo en inmiddels is reeds een groot deel van het oude machinerie ontmanteld. Begin 2017 zullen de ontmantelingswerkzaamheden worden afgerond. Naast de schoorstenen zijn nog vier ketels en de turbines op het terrein aanwezig.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).