Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) heeft groen licht gekregen om de voorraad materialen aan te vullen. Daarmee kan het ziekenhuis een maand zorg overbruggen.


sehosGeplande operaties zullen ‘zo spoedig mogelijk’ worden uitgevoerd, maar wanneer precies kon woordvoerder Raiza Kibbelaar gisteren niet zeggen. ,,Eerst moeten er voldoende materialen beschikbaar zijn.”
Door geldproblemen werkt het ziekenhuis al geruime tijd met een voortdurende schaarste aan materialen. Sinds vorige week staan de van tevoren geplande electieve operaties ‘on hold’. Die maatregel nam de directie in overleg met de medische staf, om te voorkomen dat de acute zorg in gevaar zou komen. Spoedoperaties en medisch noodzakelijk behandelingen gingen en gaan gewoon door.
De financiële oplossing voor een overbrugging van een maand werd gevonden na onderhandelingen met onder andere minister Siegfried Victorina (PS) van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN). Dat het Sehos nu voor een maand materialen in voorraad kan hebben, is al een verbetering, omdat tot voor kort slechts een week vooruit kon worden ingeslagen, aldus Kibbelaar.
Het ziekenhuis heeft een maand lucht, maar ondertussen gaan de onderhandelingen met het ministerie van GMN en ‘andere partijen’ door om een oplossing op langere termijn te vinden. De bedoeling is om structureel voor een maand materialen op voorraad te hebben.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).