Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) garandeert dat patiënten die acute zorg nodig hebben die ook krijgen. Dat laat het ziekenhuis weten naar aanleiding van een bericht in de Amigoe van afgelopen donderdag waarin melding werd gemaakt van een tekort aan materialen.

sehos

Dat wordt door het Sehos niet ontkend, maar de medische staf en het bestuur doen er alles aan om de ‘huidige problematiek in relatie tot de druk op financiën en kwaliteit van zorg’ te structureren.
De Raad van Bestuur heeft gisteren het tekort aan materialen in kaart gebracht. ,,Het waarborgen van de kwaliteit van de zorg die aan onze patiënten wordt geleverd staat altijd voorop”, zegt woordvoerder Raiza Kibbelaar. ,,De huidige problematiek mag de kwaliteit van zorg op geen enkele wijze in de weg staan.”
Door het materiaaltekort kan de kwaliteit van de zorg op den duur in gevaar komen en daarom moeten er voorzorgsmaatregelen worden genomen. Geplande operaties worden mogelijk op een later tijdstip uitgevoerd. Maar operaties die direct nodig zijn zullen altijd worden verricht, aldus de woordvoerder. Ondertussen wordt er gewerkt aan structurele oplossingen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).