Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - De kustwacht heeft in samenwerking met het Korps Politie Curaçao (KPC), het Vrijwilligers Korps Curaçao (VKC) en de douane in de nacht van zaterdag op zondag 21 illegalen aangehouden.

venezolanen

Dat is gisteren bekendgemaakt.
Rond 12.00 uur detecteerde het Reddings- en Coördinatie Centrum (RCC) van de kustwacht een verdacht contact op de radar op ongeveer zes mijl ten zuiden van Curaçao. Er werd een patrouille met een SuperRhib van het kustwachtsteunpunt op afgestuurd en op ongeveer anderhalve mijl ten zuiden van Piscaderabaai werd een onverlicht vaartuig van het type ‘vola’ aangetroffen.
Het bootje werd naar het steunpunt te Parera gebracht en bij nader onderzoek aldaar bleek het te gaan om 21 personen, waarvan 20 Venezolanen en één Colombiaan. Ze hadden ook een hoeveelheid sigaretten, seksuele stimulanten en een pakketje munitie bij zich. Deze zijn allemaal in beslag genomen. De illegalen en het smokkelwaar zijn overgedragen aan de politie die nader onderzoek verricht.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).