Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het is tijd om binnen de keten van rechtshandhaving te kijken hoe de wapensmokkel naar het eiland afgeremd kan worden. Dat heeft korpschef Mauricio Sambo tegenover deze krant verklaard naar aanleiding van vragen over de recente liquidaties bij Campo.

mauricosambo

,,Het is ons in een relatief korte tijd gelukt om veel wapens in beslag te nemen, wij doen ons uiterste best om de wapens uit het straatbeeld te bannen. Maar op ons eiland is het relatief gemakkelijk om wapens uit de omringende landen hier aan land te brengen. Daar moeten wij ons nu op gaan richten”, aldus Sambo.
De korpschef merkte op dat het afremmen van deze ontwikkeling niet alleen een taak van de politie is. ,,Het probleem kan niet alleen door de politie worden opgelost, het is ook een maatschappelijk probleem. De wortels van het probleem van de criminaliteit liggen veel dieper. De politie kan het symptoom bestrijden maar het probleem moet ook bij de wortels worden aangepakt.”
Sambo legt uit dat jongeren tegenwoordig ook een wapen hebben. ,,Er is een 15-jarige opgepakt die een vuurwapen en kogels bij zich had. De oplossing voor het probleem is niet dat er op elke straathoek een agent moet staan posten, wij moeten dat als samenleving niet willen.”
De afrekeningen van het afgelopen weekeinde hebben een grote impact op de bevolking gehad, zo legt Sambo uit. ,,Aan de andere kant is het zo dat de incidenten zich binnen een bepaald milieu afspelen. Maar dat neemt niet weg dat het van invloed is op de samenleving.”
De politie heeft resultaat geboekt bij de bestrijding van andere vormen van criminaliteit zoals atrako’s. ,,Door een gerichte aanpak en meer geüniformeerd personeel op straat, is het aantal atrako’s aanzienlijk gedaald. De overvallers worden nu sneller na het plegen van een atrako opgepakt. Dat komt omdat de meldkamer en de patrouilles op straat sneller en alerter kunnen reageren.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).